In Nederland raken jaarlijks meer dan 10.000 mensen betrokken bij een whiplash ongeval. Het verband tussen de gezondheidsklachten (als gevolg van de whiplash) en het ongeval worden vaak betwist. Vaak is er ook discussie over de aard en ernst van de beperkingen. Hoe pak je het verkrijgen van een whiplash schadevergoeding aan?

bel: 079-3239558

Inschakelen van medische specialisten bij whiplash van het grootste belang

Het is van het grootste belang dat goede en onafhankelijke medisch specialisten worden benoemd om een uitspraak te doen over de oorzaak van de klachten en beperkingen. Meestal wordt een dergelijk deskundigen onderzoek in overleg met de eigen medisch adviseur en de medisch adviseur van de aansprakelijke verzekeraar opgedragen. Indien dit niet mogelijk is, dan wordt de rechter gevraagd een deskundige te benoemen.

Vaststelling schade en vergoeding

De volgende stap is de vaststelling en vergoeding van de schade. Ook dit traject kan meestal in goed onderling overleg met de verzekeraar worden afgewikkeld. Mocht dit echter niet mogelijk zijn, dan wordt een procedure opgestart. Vaak is dit een zogenaamde deelgeschilprocedure voor letsel- en/of overlijdensschade. Voordeel van die procedure is dat het een relatief snelle procedure is en verder dat de kosten van de procedure zelf veelal ook verhaald kunnen worden.

Badge20jaar 01In 1996 werd Mr. Thomas van Dijk beëdigd als advocaat. Sinds 2008 treedt mr. Van Dijk vanuit zijn eigen kantoor op voor letselschadeslachtoffers.

20 Jaar advocaat is aanleiding om even terug te blikken.
Lees het interview met letselschade-advocaat mr. Thomas van Dijk over 20 jaar advocatuur in de letselschadewereld.

Beoordelingen
“Eindelijk een advocaat met verstand van zaken en een warm hart!”
- mw Dijkstra, Bunnik

 Beoordelingen via het eigen klanttevredenheidsformulier: 30+ beoordelingen >>

In de media

geluidLetselschade-advocaat Mr. van Dijk is regelmatig te beluisteren bij Goedemorgen Nederland van Sven Kokkelman. Terugluisteren kan hier.

Uit het letselschadeblog

EenVandaag heeft onderzoek gedaan naar de opstelling van verzekeraars in letselschadezaken.

Lees meer...

Mr. Van Dijk op Twitter