In gevolge art. 7:453 BW dienen artsen die zorg te betrachten die een redelijk bekwaam en redelijk handelend vakgenoot in dezelfde omstandigheden zou hebben betracht. Doen zij dat niet dan kunnen zij hiervoor aansprakelijkgesteld worden.

bel: 079-3239558

Gezondheidsschade

Naar schatting overlijden jaarlijks in Nederland zo'n 1700 mensen ten gevolge van een medische fout en lopen nog zo'n 30.000 mensen gezondheidsschade op ten gevolge van onzorgvuldig medisch handelen.

Aansprakelijkheidsstelling arts

Het onderzoek naar de vraag of er onzorgvuldig gehandeld is en zo ja wat hiervan de gevolgen zijn vangt altijd aan met het verzamelen van alle relevante medische informatie (ondermeer het volledige medische dossier inclusief het verpleegkundig dossier). Vervolgens wordt deze informatie voorgelegd aan de eigen medisch adviseur. Dit onderzoek door de medisch adviseur wordt zo nodig aangevuld met een onderzoek door een onafhankelijke medisch specialist. Na afronding van dit onderzoek wordt, indien hiervoor aanleiding bestaat, tot aansprakelijkstelling van de arts en of het ziekenhuis overgegaan. Indien aansprakelijkheid ten onrechte van de hand wordt gewezen zal besloten worden tot het starten van een gerechtelijke procedure.

Letselschade-advocaat mr. Van Dijk is ervaren in letselschadezaken als gevolg van medische fouten. Zo heeft hij ondermeer diverse personen juridisch bijgestaan n.a.v. mislukte borstvergrotingen bij de Citykliniek in Den Haag. Luister naar een interview met mr. Van Dijk op Radio 1.

Badge20jaar 01In 1996 werd Mr. Thomas van Dijk beëdigd als advocaat. Sinds 2008 treedt mr. Van Dijk vanuit zijn eigen kantoor op voor letselschadeslachtoffers.

20 Jaar advocaat is aanleiding om even terug te blikken.
Lees het interview met letselschade-advocaat mr. Thomas van Dijk over 20 jaar advocatuur in de letselschadewereld.

Beoordelingen
“Eindelijk een advocaat met verstand van zaken en een warm hart!”
- mw Dijkstra, Bunnik

 Beoordelingen via het eigen klanttevredenheidsformulier: 30+ beoordelingen >>

In de media

geluidLetselschade-advocaat Mr. van Dijk is regelmatig te beluisteren bij Goedemorgen Nederland van Sven Kokkelman. Terugluisteren kan hier.

Uit het letselschadeblog

EenVandaag heeft onderzoek gedaan naar de opstelling van verzekeraars in letselschadezaken.

Lees meer...

Mr. Van Dijk op Twitter